2022, szeptember 25.
10.5 C
Budapest
7 C
Moszkva

A Krím és Szevasztopol örökre Oroszországgal marad – mondta Putyin a félszigeten

A Krím és Szevasztopol örökre Oroszországgal marad, hiszen ez az egész orosz nép szuverén, szabad és hajthatatlan akarata – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök, miután Szevasztopolban virágokat helyezett el az orosz polgárháború (1917-1922) emlékművénél.

Az orosz elnök rámutatott, hogy az emlékmű annak a jelképe, hogy Oroszország emlékezik és szereti minden hűséges fiát és lányát függetlenül attól, hogy a barikád melyik oldalán álltak egykoron.

Országunk visszanyerte történelmi egységét. Ez az élő és felbonthatatlan kötelék természetesen különösen jól érezhető itt, Szevasztopolban, a Krím-félszigeten. Most már örökre Oroszországhoz tartoznak, hiszen ez a nép, az egész népünk szuverén, szabad és hajthatatlan akarata – hangsúlyozta Putyin.

Végezetül az elnök gratulált az oroszoknak a Nemzeti Egység Napjához.

“Őszintén gratulálok Szevasztopol népének, a krímieknek és szeretett országunk, Oroszországunk minden polgárának az ünnephez” – zárta szavait az államfő.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27635″]

A Nemzeti Egység Napja

A Nemzeti Egység Napján arra emlékeznek, hogy 1612-ben Minyin és Pozsarszkij vezetésével a népfelkelő csapatok felszabadították Moszkvát a lengyel megszállás alól.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...