2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

A Krím és Szevasztopol örökre Oroszországgal marad – mondta Putyin a félszigeten

A Krím és Szevasztopol örökre Oroszországgal marad, hiszen ez az egész orosz nép szuverén, szabad és hajthatatlan akarata – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin elnök, miután Szevasztopolban virágokat helyezett el az orosz polgárháború (1917-1922) emlékművénél.

Az orosz elnök rámutatott, hogy az emlékmű annak a jelképe, hogy Oroszország emlékezik és szereti minden hűséges fiát és lányát függetlenül attól, hogy a barikád melyik oldalán álltak egykoron.

Országunk visszanyerte történelmi egységét. Ez az élő és felbonthatatlan kötelék természetesen különösen jól érezhető itt, Szevasztopolban, a Krím-félszigeten. Most már örökre Oroszországhoz tartoznak, hiszen ez a nép, az egész népünk szuverén, szabad és hajthatatlan akarata – hangsúlyozta Putyin.

Végezetül az elnök gratulált az oroszoknak a Nemzeti Egység Napjához.

“Őszintén gratulálok Szevasztopol népének, a krímieknek és szeretett országunk, Oroszországunk minden polgárának az ünnephez” – zárta szavait az államfő.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27635″]

A Nemzeti Egység Napja

A Nemzeti Egység Napján arra emlékeznek, hogy 1612-ben Minyin és Pozsarszkij vezetésével a népfelkelő csapatok felszabadították Moszkvát a lengyel megszállás alól.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó