2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

A Kreml szerint állami kitüntetés jár a harckocsi legénységének, amelyik egyedül verte vissza az ukrán offenzívát

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője csodálatra méltónak nevezte az ukrán erők páncélozott járművekből álló oszlopát megállító orosz harckocsi legénységének cselekedeteit.

“Természetesen láttuk. Természetesen az ilyen hősiesség, az ilyen profizmus csodálatot és büszkeséget vált ki a katonáink iránt. Ez abszolút egyedülálló felvétel” – mondta Peszkov, megerősítve, hogy a Kreml látta a videót.

Kifejezte meggyőződését, hogy a harckocsi legénységét kitüntetik.

Itt a teljes vágatlan videó, amelyen egyetlen orosz harckocsi veri vissza az ukránok offenzíváját

Arra az újságírói kérdésre, hogy Oroszország ellenségei a videó megtekintése után rájöttek-e, kivel kezdtek ki, Peszkov azt mondta, hogy valószínűleg idővel megértik.

Az egyik egység parancsnoka korábban a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az orosz harckocsi legénysége egy ütközetben Zaporozsje irányában megsemmisített egy ukrán páncélosokból álló oszlopot. Ezután több érkező járművet sikerült eltalálni páncéltörő irányított rakétákkal és tüzérséggel. Ugyanakkor az orosz harckocsi komolyabb sérülés nélkül hagyta el a csatát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó