2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

A Kreml nagyra értékeli, hogy Szerbia nem vezet be szankciókat Oroszország ellen

Moszkva nagyra értékeli, hogy Belgrád példátlan nyomás közepette nem csatlakozott az oroszellenes szankciókhoz, és arra számít, hogy a jövőben is megoldja partnerével a bonyolult kérdéseket – közölte kedden Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Újságírók kérdésére, hogy Moszkva hogyan reagálna, ha Belgrád csatlakozna a szankciókhoz, Peszkov azt mondta:

“Jól tudjuk, hogy példátlan, ostoba és törvénytelen, a nemzetközi joggal ellentétes nyomást gyakorolnak sok országra, köztük Szerbiára is. Különösen Szerbiára. Megértjük, hogy a dolgok megváltoztak, de elvárjuk, hogy a legégetőbb kérdéseket partnerként oldjuk meg, miközben fenntartjuk a bizalmi párbeszédet a szerb vezetéssel”.

Hétfőn Rade Basta szerb gazdasági miniszter felszólította országát, hogy vezessen be szankciókat Oroszország ellen.

Szerinte országa “már most nagy árat fizet azért, hogy nem vezetnek be szankciókat Oroszországgal szemben, és ez kezd elviselhetetlenné válni”. Később a miniszter lemondását követelték.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó