2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

A Kreml cáfolta a gabonamegállapodás meghosszabbításáról szóló híreket

Oroszország nem közölt semmit a gabonaegyezmény meghosszabbításáról – mondta Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő a RIA Novosztyinak.

“Az orosz fél részéről nem érkezett semmilyen nyilatkozat ebben a kérdésben” – mondta.

Korábban a médiában Erdogan török elnökre hivatkozva kezdtek megjelenni olyan hírek, hogy orosz kollégája, Vlagyimir Putyin állítólag beleegyezett a gabonaegyezmény meghosszabbításába. Erdogan ugyanakkor azt mondta, hogy neki és Putyinnak “ugyanaz a véleménye a gabonafolyosó meghosszabbításáról”.

Egy nappal korábban az orosz elnök azt mondta, hogy Moszkva elgondolkodik a gabonamegállapodás meghosszabbításán. Szerinte erre még van néhány nap.

Putyin megjegyezte, hogy Oroszország felfüggesztheti részvételét a kezdeményezésben mindaddig, amíg nem teljesül minden olyan feltétel, amelyről Moszkva megállapodott, hogy garantálja az ukrán gabonaexport biztonságát. Emlékeztetett arra is, hogy a Nyugat az orosz érdekeket érintő, az alku keretében tett ígéretek közül egyet sem teljesített.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó