2023, szeptember 21.
19.5 C
Budapest
18.1 C
Moszkva

A kiszivárgott Pentagon iratok szerint Magyarország titokban megnyitotta légterét az ukrajnai fegyverszállításokhoz

Újabb Pentagon-dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyekben Magyarország is szerepel.

A Politico által átnézett dokumentumokból kiderül, hogy Magyarország titokban lehetővé teheti a szövetségesek számára, hogy a légterén keresztül fegyvereket szállítsanak Ukrajnába.

A Politico szerint a kiszivárgott dokumentumok egy olyan tervet is részleteznek, amely szerint Horvátországból magyar légtéren keresztül helikoptereket szállítanának Ukrajnába.

A lap hozzáteszi: ha ez igaz, akkor ez az információ nemcsak azt mutatja, hogy Magyarország átengedi a fegyvereket a légterén, hanem ellentmond azoknak a sajtóhíreknek is, amelyek szerint a helikoptereket a földön vagy légi úton szállítanák Lengyelországba.

Mivel sem magyar, sem horvát illetékesek nem válaszoltak a Politico megkeresésére, egyelőre nyitott kérdés, hogy a dokumentumok valódiak-e vagy manipuláltak, és ha az azokban foglalt állítások igazak, akkor a szállítás már megtörtént-e, vagy csak tervben van.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...

Lengyelország leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat

Lengyelország nem fog többé fegyvereket szállítani az ukrán hadseregnek - jelentette ki Mateusz Morawiecki miniszterelnök, hozzátéve, hogy Varsó inkább saját biztonságára összpontosít. A döntést...
spot_img

Videó