2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

A hadművelet kiszélesítésének lehetőségéről beszélt az orosz védelmi miniszter

Oroszország védelmi minisztere felvázolta Moszkva ukrajnai katonai műveleteinek kiszélesítésének feltételeit, és kifejtette, hogy az esetleges előrenyomulás közvetlenül a Kijevnek történő nyugati fegyverszállításokhoz kapcsolódik.

Ez attól függ, hogy milyen fegyvereket szállítanak” – mondta Szergej Sojgu a “Moszkva. Kreml. Putyin” című televíziós műsornak adott rövid kommentárban.

A miniszter a jelek szerint Vlagyimir Putyin elnöknek az ország legfőbb törvényhozó testületéhez, a Szövetségi Gyűléshez intézett beszédére utalt.

“Egy dolognak mindenki számára világosnak kell lennie” – mondta Putyin az eseményen. “Minél nagyobb az Ukrajnába érkező nyugati rendszerek hatótávolsága, annál inkább kénytelenek leszünk a fenyegetést a határainktól távolabb tolni. Ez nyilvánvaló”.

Oroszország 2022. február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy meg kell védeni a donbasszi köztársaságok lakosságát, és azért, mert Kijev nem hajtotta végre a 2014-15-ös minszki megállapodásokat. Ukrajna, valamint nyugati támogatói teljesen indokolatlannak tartják az offenzívát.

Oroszország többször felszólította a nyugati államokat, hogy hagyjanak fel Ukrajna fegyverekkel történő “felpumpálásával”, fenntartva, hogy a folyamatos fegyveráradat csak meghosszabbítja a konfliktust, nem pedig megváltoztatja annak végkimenetelét. Kijev a maga részéről többször követelt több és nagyobb hatótávolságú fegyvert nyugati támogatóitól, ragaszkodva ahhoz, hogy az ilyen rendszerekre szükség van az orosz csapatok kiszorításához azokról a területekről, amelyeket Ukrajna sajátjának vall.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...

Az orosz légierő meghiúsította egy ukrán kommandós egység partraszállását a Krím félszigeten

Az orosz légierő meghiúsította az ukrán kommandósok partraszállási kísérletét a Krímben - közölte az orosz védelmi minisztérium szerda reggel közleményben. A védelmi minisztérium szerint egy...
spot_img

Videó