2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva
Array

A gyógyturizmussal élénkíthető Magyarország turizmusa a FÁK országokban

1000 útAz egészség- és gyógyturizmus területén lát lehetőséget a Magyarországra irányuló turizmus élénkítésére a FÁK országokban Oleg Ermilov, az 1000 Út utazási iroda egyik tulajdonosa. A FÁK országokból beutaztató egyik legnagyobb iroda társtulajdonosa az MTI-nek azt mondta: ezekben az országokban még nem ismerik eléggé Magyarország termálvizeinek előnyeit és az egészségügyi szolgáltatások színvonalát, így ezen a területen még nagyon jól kiaknázható lehetőségek vannak. Elmondta: az orosz és más FÁK-országokból érkező utasok a legtöbb pénzt költő vendégek között vannak. Magyarországra jellemzően a középréteghez tartozó turisták érkeznek – tette hozzá.

Oroszországból évente mintegy százezer, Ukrajnából mintegy kilencvenezer turista érkezik Magyarországra. Magyarországról főleg Oroszországba, Szentpétervárra látogatnak a magyar turisták, a FÁK egyéb államaiba kevesen utaznak. Annak ellenére, hogy Ukrajna szomszéd ország, kevésbé ismert a magyarok számára – ismertette Oleg Ermilov.
A Visegrádi 4-ek idegenforgalmi irodáival együtt a magyar 1000 Út iroda oroszországi körúton népszerűsítette Magyarország turizmusát. Nemrégiben Rosztovban, Krasznodarban és Szocsiban mutatták be szakmai közönségnek Magyarország turisztikai látnivalóit.
A 2001-ben alakult 1000 Út iroda a válság kirobbanásáig évi 10-20 százalékos forgalombővülést ért el, azóta pedig a kiutaztatást stagnálás jellemzi, a beutaztatásban továbbra is évi 10-15 százalékos a növekedés.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó