2022, május 25.
24.1 C
Budapest
10.8 C
Moszkva
Hiredetés
Array

A Google és a Jandeksz már Oroszország részeként tünteti fel a Krímet

Már Oroszország részeként tünteti fel a Krím félszigetet a Google amerikai internetes keresőoldal térképszolgálata, a Google Maps orosz változata – jelentette pénteken az Interfax.

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a félszigetet államhatár választja el Ukrajnától. A Google globális térképszolgálatán (.com) azonban – ahogy például az ukrajnai vagy a magyar változatban is – az Oroszország által bekebelezett Krím továbbra is Ukrajna részeként van feltüntetve.

Korábbi közlések szerint március végén a Jandeksz orosz internetes kereső térképszolgáltatása, a Jandeksz.Kart hasonló módon változtatta meg a Krím hovatartozását: az orosz felhasználók az Oroszországi Föderáció részeként látják a félszigetet, míg az ukránok számára az változatlanul Ukrajna része.

Minden más országban, ahol a Jandeksz jelen van, a felhasználók kormányuk álláspontjának megfelelően a Krímet ukrán vagy orosz fennhatóság alatt álló területnek látják. Ellenben azokban az országokban, például Dél-Afrikában vagy Argentínában, ahol nincs jelen a Jandeksz, a felhasználók az orosz hivatalos álláspont szerint Oroszország részének látják a Krímet.

A Jandeksz magyarországi felhasználói is Oroszország részeként láthatja a Krím félszigetet.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS