2023, szeptember 28.
21.2 C
Budapest
15.1 C
Moszkva

A Gazprom nyitott az együttműködésre az afrikai országokkal

A Gazprom orosz energetikai óriásvállalat nyitott az afrikai országok konstruktív javaslataira, és kész felajánlani nekik tapasztalatait és technológiáját – áll a vállalat közleményében.

“A földgáz szélesebb körű felhasználása számos probléma megoldását segíti Afrikának, a gazdasági, a társadalmi és a környezetvédelmi problémáktól kezdve. Meggyőződésünk, hogy Afrika számára elengedhetetlen, hogy felfedezze az összes előnyt, amelyet ez a fajta üzemanyag hoz magával. Látunk potenciált az afrikai országokkal való együttműködésben, és fel tudjuk ajánlani nekik egyedülálló szaktudásunkat és technológiai tapasztalatainkat” – idézték Dmitrij Handoga, a Gazprom főosztályvezetőjét a dél-afrikai Johannesburgban csütörtökön megrendezett, “A földgáz előnyei a lakosság és a gazdaság számára” című nemzetközi kerekasztal-beszélgetésen.

“A Gazprom nyitott a konstruktív és kölcsönösen előnyös javaslatok megvitatására, amelyek elősegíthetik a gazdasági fejlődést és javíthatják az afrikai országok lakosságának életét” – tette hozzá Handoga.

A kerekasztal-beszélgetés során a Gazprom és a Gazprom Csoport vállalatai, nevezetesen a Gazprom Gazifikatszija, a Gazprom Energoholding és a Gazprom Hélium képviselői tartottak előadásokat. Előadásaikban tájékoztatást adtak a Gazprom tevékenységéről és a vállalat kompetenciáinak széleskörűségéről a gázüzletág teljes értéklánca mentén.

“Tekintettel arra, hogy a Dél-afrikai Köztársaság kormánya a gazdaság dekarbonizációs politikáját követi, a gáz hatékony megoldássá válhat az energiaigény kielégítésére, mivel a megújuló energiaforrások nem képesek a folyamatos energiaellátást biztosítani. Ezért úgy vélem, hogy a Gazprom földgáz cseppfolyósítási és gázvezeték-építési projektekben szerzett tapasztalatai érdekesek lehetnek dél-afrikai partnereink számára” – mondta Ilja Rogacsev, az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a Különleges Közigazgatási Területen.

Szakértői becslések szerint 2050-re Afrika a globális népességnövekedés több mint 60%-át fogja generálni – áll a Gazprom közleményében.

A térségben jelentős gazdasági növekedés várható, amely az energiafogyasztás kétszeresére növekedésével jár majd együtt. Különösen a földgáz iránti kereslet fog 2,5-szeresére nőni. A földgáztermelés növekedése segíteni fogja az afrikai kontinens gázigényének növekedését. Jelenleg azonban az Afrikában kitermelt gáz nagy részét külföldre exportálják.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Előretört az orosz hadsereg a dél-donyecki frontszakaszon

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporozsje megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte...

NYT: az akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Ukrajna számára

Ukrajna akadozó ellentámadása komoly veszélyt jelent Kijev számára, mivel a harctéren a haladás hiánya a nyugati támogatás csökkenéséhez vezethet - jelentette csütörtökön a New...

Izvesztyija: Oroszország felmenti a jövedelemadó fizetése alól a hadműveletben résztvevő önkénteseket

Az orosz parlament alsóháza a jövő hónapban olyan törvényt fogadhat el, amely mentesítené az Ukrajnában harcoló önkénteseket a jövedelemadó alól - jelentette az Izvesztyija...
spot_img

Videó