2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

A G7 külügyminiszterei megállapodtak az oroszellenes szankciók fenntartásában

A Hetek csoportjának (G7) külügyminiszterei megállapodtak abban, hogy továbbra is fenntartják az Oroszország elleni szankciókat, támogatják Ukrajnát és együttműködnek a korlátozások betartásának fokozott ellenőrzése érdekében – derül ki a rendezvény szervezőinek a TASZSZ hírügynökség birtokába jutott közleményéből.

“A G7 külügyminiszterei megerősítették, hogy továbbra is elkötelezettek az Oroszország elleni szankciók szigorítása, teljes körű összehangolása és végrehajtása, valamint Ukrajna további erőteljes támogatása mellett” – közölték a miniszterek.

“Egyetértettek továbbá a szankciók kijátszásának, valamint az Oroszországba irányuló harmadik féltől származó fegyverszállításoknak a megelőzésére és az ezekre való reagálásra irányuló koordináció megerősítésében” – áll a közleményben.

A találkozót vendégül látó japán külügyminiszter, Josimasza Hajaszi fontosnak tartotta az Oroszország elleni szankciók folytatását, Ukrajna támogatását és “az országokkal, köztük az úgynevezett globális déli országokkal történő együttműködés” megerősítését.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó