2023, január 30.
-3.9 C
Budapest
-2.9 C
Moszkva

A Fülöp-szigetek elnöke nem reagál Zelenszkij hívására, pedig havonta többször próbálkozik

Kijev megpróbálta felvenni a kapcsolatot Ferdinand Marcos Fülöp-szigeteki elnökkel, hogy telefonbeszélgetést szervezzen közte és Volodimir Zelenszkij között, de június óta nem kaptak választ – közölte Denisz Mihajljuk, a helyi ukrán nagykövetség ügyvivője.

“Kértünk egy telefonbeszélgetést Zelenszkij és Marcos elnök között, de még nem kaptunk választ az elnöki hivataltól” – idézte őt az INQUIRER című lap.

A diplomata pontosította, hogy 2022 júniusa óta havonta kétszer próbálták felvenni a kapcsolatot Marcosszal a Fülöp-szigeteki külügyminisztériumon keresztül. Arra is utalt, hogy a helyi hatóságok az elnök belpolitikai elfoglaltságai miatt nem reagáltak Kijev megkeresésére.

Az elnökválasztási kampánya során Marcos azzal érvelt, hogy “nincs szükség arra, hogy a Fülöp-szigetek beavatkozzon az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusba”.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy fogalmazott, hogy célja “azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Ennek érdekében – mondta – az ország demilitarizálását és denácifikálását tervezik.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Reznyikov: Ukrajna reméli, hogy tavasszal már használhatja a nyugati harckocsikat

Az ukrán fegyveres erők valószínűleg tavasszal kezdik el használni a nyugati harckocsikat a harctéren - mondta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter a kanadai CBC televíziós...

Megérkeztek a nagy-britanniai kiképzésre az ukrán harckocsizók

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a...

(+18!) Külföldi zsoldosok megcsonkított holttesteit találta meg a Wagner-csoport Bahmutban

Külföldi zsoldosok holttesteit találták meg Artyomovszk (Ukrajnában Bahmut néven ismert) városában - közölte vasárnap Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magáncég alapítója. "Ma a Wagner PMC...