2022, augusztus 12.
28.4 C
Budapest
26 C
Moszkva
Array

A felkelők vezetői sürgetik az EBESZ-t hogy őrködjön a tűzszünet felett

“Reméljük, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (röviden EBESZ) biztosítani fogja a pártatlan nemzetközi kontrollt” – mondja Aleksandr Zakharchenko (a Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke) és Igor Plotnitsky (a Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke).

 DONYECK, Szeptember 07. /ITAR-TASS/

 Az önmaguk által kikiáltott köztársaságok vezetői vasárnap sürgették az EBESZ-t, hogy biztosítsa a tűzszüneti ellenőrzést munkatársaival délkelet-Ukrajnában.

 Mi az EBESZ? Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (röviden EBESZ, angolul Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE) a világ legnagyobb biztonsági szervezete, amely Európa, Észak-Amerika és Közép-Ázsia 57 részt vevő államát fogja össze. Eredetileg 1975-ben értekezletként hozták létre, annak érdekében, hogy a Helsinki Záróokmány értelmében alkalmi fórumot teremtsenek a többoldalú, de főképp a kelet-nyugati párbeszédnek. 1992-ben alakították állandó intézménnyé, az 1994-es budapesti konferencián vette fel a jelenlegi nevét. A bécsi székhelyű szervezet célja a korai figyelmeztetés, a válságmegelőzés, a válságkezelés, a válság utáni rehabilitáció.57 államból áll, Észak-Amerika, Európa (OROSZORSZÁG IS).

 “reméljük ,hogy az EBESZ mihamarabb biztosítani fogja az pártatlan nemzetközi ellenőrsét a tűzszünet felett, annak betartását Ukrajnában” – mondják a felkelő köztársaságok vezetői.

“Úgy gondoljuk, nagyon fontos a vérontás megállítása és a humanitárius katasztrófa megakadályozása a délkeleti régiókban” – mondják a közös nyilatkozatukban. “ebben az összefüggésben reméljük ,hogy a korábbi minszki tűzszünet megállapodás betartásának ellenőrzésese mihamarabb megkezdődik” – (az EBESZ által).

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....