2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

A donyecki székesegyházat lőtték az ukránok a húsvéti istentisztelet alatt, áldozatok

Egy ember meghalt, hat másik pedig megsebesült, amikor Donyecket lőtték az ukrán fegyveres erők – közölte Gyenyisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője a Telegram-csatornáján.

Húsvét éjszakájának hajnalához közeledve, miközben a hívek istentiszteleten voltak, az ellenség Donyeck központjában a székesegyházra mért csapást. Egy halálos áldozatról és hat sebesültről tudunk jelenleg” – írta.

Egy ukrán gránáttalálat következtében kigyulladt egy óvoda. A piac, a közeli üzletek és egy gyógyszertár is megsérült – tette hozzá Pusilin.

“Harci egységeink már dolgoznak a gazemberek semlegesítésén. Ennek ellenére a fenyegetés továbbra is fennáll, legyetek óvatosak” – jegyezte meg.

A helyi hatóságok adatai szerint az ukrán fegyveres erők szombatról vasárnapra virradó éjjel 20 rakétát lőttek ki egy rakéta-sorozatvetőből Donyeck központi Vorosilovszkij kerületére.

A rakéták a RIA Novosztyi tudósítójának jelentése szerint a székesegyház közelében landoltak, ahol éppen húsvéti istentisztelet zajlott. A templomban tartózkodókat evakuálni kellett.

Ezt követően az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán még négyszer nyitottak tüzérségi tüzet Donyeckre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó