2023, február 3.
1.8 C
Budapest
0.9 C
Moszkva

A Donyecki Népköztársaság további katonai erősítést kért Oroszországtól

A Donyecki Népköztársaság további szövetséges erőket kért Oroszországtól Donyeck fokozott bombázása miatt – közölte Gyenyisz Pusilin, a köztársaság vezetője. Szerinte “Kijev átlépett minden határt” – írja a RIA Novosztyi.

A főváros (Donyeck) legutóbbi bombázása során tiltott hadviselési módszereket alkalmaztak – hangsúlyozta.

Az ukrán biztonsági erők egész nap tömegesen lőtték Donyeck városát. A főváros Vorosilovszkij, Kijevszkij és Kujbisevszkij kerületeit érik a legsúlyosabb támadások. Az ukrán fegyveres erők ágyú- és rakétatüzérséget is bevetnek, valamint kazettás bombákat is.

Hétfőn reggel az ukrán csapatok három 155 milliméteres lövedéket lőttek ki a Bugyjeonnovszkij kerületre, ahol a Majszkij piac található. Ennek következtében három ember meghalt, 18-an pedig megsebesültek.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet folytat Ukrajna denácifikálására és demilitarizálására. Mint Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, célja, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”.

A védelmi minisztérium közleménye szerint az orosz hadsereg teljesítette az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentette Ukrajna harci potenciálját. A minisztérium a Donbassz felszabadítását nevezte meg fő célként.

Az ukrán fegyveres erők már a különleges művelet megkezdése előtt is komolyan fokozták a Donyecki Népköztársaság ágyúzását. A JCCC (A Tűzszünetről és a demarkációs vonal stabilizálásáról szóló Közös Ellenőrző és Koordinációs Központ) jelentése szerint 117 nap alatt 4289 alkalommal nyitottak tüzet, és közel 38 000 lőszert használtak fel, köztük Tocska-U rakétákat, Grad, Szmercs és Uragan rakéta-sorozatvetőket és 155-ös “NATO” kaliberű nehézfegyvereket. Ezen támadások áldozatai között 168 civil, köztük nyolc gyermek volt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....

Németország közölte, hogy tudomásul vették Putyin szavait a német tankokról

Berlin tudomásul vette Vlagyimir Putyin nyilatkozatát a német harckocsik Kijevbe történő szállításáról - közölte Steffen Hebeestreit, a német miniszteri kabinet szóvivője. Az orosz államfő előző...

Ukrajna felszólította a lakosságot, hogy csatlakozzanak az új “Támadó Gárda” rohambrigádjaiba

Kijev felszólította a polgárokat, hogy jelentkezzenek az újonnan létrehozott "rohambrigádokba", és Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter kijelentette, hogy a kormány arra számít, hogy a szolgálatban...