2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

A Donbaszi felkelők szerint a Kijevi Erők veszteségei meghaladták a 43 ezret

A Donbaszi felkelők szerint a Kijevi Erők veszteségei meghaladták a 43 ezret!

A felkelők állítása szerint a harcok négy hónapja alatt a Kijevi „Junta” a Donbasz büntető hadjáratban elvesztett 43 ezer embert (katonák, határőrök, rendőrök, a magánhadseregek tagjai,nacionalista szabadcsapatok, külföldi kikepzők, ügynökök, kémek ,stb. ). Ezek közül 27 888 ember vesztette életét vagy sebesült meg, fogságba esett 1649, és körülbelül további 13500 eltünt ( dezertáltak, eltüntek, bujdokolnak , vagy ismeretlen helyen nyugszanak ).

A harcok legfőbb vesztese a ” Pravyy Sektor ” ( Jobb szektor ) – több mint 7 ezer halott és sebesült. Legtöbbjük az úgynevezett „Ukrán Nemzeti Gárdához” tartozott. A radikális jobboldali szervezet 1649 tagját elfogták. A “Dnyeper”, “Donbass”, “Csernyigov”, “Ajdar”, “Azov” és “Kerson”, stb. magán „Zászlóaljak” .. elvesztettek 6168 embert halottakban és sebesültekben.

Az “Azov” Zászlóalj két tagja pózol. Ideológiájuk egyértelmű.

Az SzBU ( különleges belügyi erők, titkosszolgálat ) elvesztett 115 embert. 460 ember vesztettek el a külföldi zsoldos cegek / magán katonai vállalatok Kijev szolgálatában.

A Lengyel ASBS Othago – 194 embert, mig a tengerentúli székhelyű Academi nevű zsoldos-cég- 160 főt.

Az ukrán fegyveres erők teljes veszteségének összege 14.889 katonai személy, köztük 120 rendőr.

A milícia sajtóközpontja jelentette továbbá, hogy megöltek 25 ügynököt akik külföldi hírszerző ügynökségeknek dolgoztak.

Jelentős a veszteség technikában is:

Négy hónap alatt Kijev elvesztett 43 repülőgépet és 22 helikopter. A Milicianak sikerült elpusztítani 448 harckocsit, 827 páncélozott szállító, gyalogsági harcjárművet és BMD-t, 37 „Grad”, 19 „Uragan” rakéta sorozatvetőt, több mint 100 darab különböző kaliberű tüzérségi eszközt, köztük 40 aknavetőt és ezen felül több száz gépjárművet, terepjárot.

Forrás: http://www.segodnia.ru

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...