2022, május 19.
4.3 C
Budapest
7.9 C
Moszkva
Hiredetés

A Donbassz köztársaságai ratifikálták az Oroszországgal kötött szerződéseket

A szakadár donyecki és luganszki köztársaság ratifikálta a Moszkvával kötött barátsági és segítségnyújtási szerződést, ami hivatalosan is megnyitja az utat a katonai és pénzügyi támogatás előtt, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn este aláírta a függetlenségüket elismerő rendeletet.

A Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népi Tanács parlamentje kedden egyidejűleg kiadott nyilatkozataiban közölte, hogy a “Az Oroszországi Föderációval kötött Barátsági és együttműködési szerződés” ratifikálásáról szóló határozatot mindkét közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

Egy nappal korábban Putyin országos televíziós beszédet tartott, amelyben közölte, hogy “szükségesnek tart meghozni egy olyan döntést, amelyet már régen meg kellett volna hoznia”,  “azonnal” el kell ismerni mindkét népköztársaságot szuverén államként.

A lépéssel – mint mondta – az Ukrajna háború sújtotta keleti részén évek óta tartó harcokra és Kijev azon törekvéseire válaszolt, hogy csatlakozna a NATO-hoz, így “idegen államokat rángasson bele az országunkkal zajló konfliktusba”.

A luganszki parlament a szerződés ratifikálása után:

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés -spot_img

FRISS