2022, december 6.
5.1 C
Budapest
-10.8 C
Moszkva

A Coca-Cola nem hagyja el Oroszországot, nevet vált és folytatja a gyártást

Az orosz Teremok gyorsétteremlánc alapítója, Mihail Goncsarov szerint az amerikai üdítőital-óriás, a Coca-Cola hamarosan Dobrij Cola márkanév alatt fogja értékesíteni ikonikus termékét Oroszországban.

“Értesítést kaptunk a Coca-Colától, hogy az ital neve ezentúl Dobrij Cola lesz, az, ami korábban Coca-Cola volt. Megpróbáljuk majd eladni” – mondta Goncsarov pénteken az Interfax orosz hírügynökségnek.

Hozzátette, hogy az új üdítőitalnak olyan orosz cégekkel kell majd versenyeznie, amelyek már saját kólákat dobtak piacra.

Az Interfax idézte a Coca-Cola HBC vezérigazgatójának, Zoran Bogdanovicsnak az alkalmazottaknak írt levelét is, amelyben bejelentette, hogy Oroszországban beszünteti a Coca-Cola márkák gyártását és értékesítését.

Az amerikai vállalat márciusban jelentette be, hogy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, csatlakozva más ikonikus nyugati márkák, köztük a McDonalds kivonulásához, az ukrajnai konfliktus miatti szankciók közepette.

A Coca-Cola 10 gyárat működtetett Oroszországban, ahol olyan üdítőitalokat gyártottak, mint a Fanta, a Sprite és a Schweppes, valamint olyan helyi márkákat, mint a Bonaqua, a Dobrij, a Moja Szemja és a Rich juice.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zurabisvili: már harminchárom grúz katona halt meg Ukrajnában

Harminchárom, az ukrán erőket támogató grúz katona halt meg Ukrajnában - közölte Szalome Zurabisvili georgiai elnök hétfőn Varsóban, a lengyel  hivatali partnerével, Andrzej Dudával közösen...

Ezért volt ma rakétaeső: ukrán dróntámadás ért két orosz katonai repülőteret

Ukrajna támadást intézett katonai repülőterek ellen Szaratov és Rjazán térségében, három orosz katona meghalt - közölte a védelmi minisztérium sajtószolgálata. Erre válaszul indult a...

Rakéta áradat tart Ukrajna felé, több irányból – percről-percre frissítjük

Hétfő van, mondhatni menetrend szerint érkeznek az orosz rakéták az ukrajnai infrastruktúra ellen. Ukrán jelentések szerin masszív rakétatámadás kezdődött.  Kövesse az eseményeket percről percre.