2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

A britek közölték az idén befagyasztott orosz vagyon összegét

A brit kormány idén 18 milliárd font (20,6 milliárd dollár) értékben fagyasztotta be orosz üzletemberek és szervezetek vagyonát – közölte csütörtökön közzétett éves jelentésében a brit pénzügyminisztériumhoz tartozó Office of Financial Sanctions Implementation (OFSI).

Ez az összeg felülmúlja az összes többi brit szankciórendszert együttvéve, és Oroszországot a legtöbb szankcióval sújtott országgá teszi Nagy-Britanniában – közölte az OFSI.

A brit szankciók eddig mintegy 1200 orosz magánszemélyt, több mint 120 szervezetet és 19 bankot érintettek. A büntetőintézkedések közé tartozik még a vagyonbefagyasztás, az utazási tilalom és a közlekedési szankciók is.

“A mai jelentés mutatja a brit szankciók mértékét – több mint 18 milliárd fontnyi orosz vagyont fagyasztottak be, hogy megállítsák [Vlagyimir] Putyin orosz elnököt a háborús gépezetének finanszírozásában. Tovább fokozzuk szankcióinkat, hogy maximális gazdasági nyomást gyakoroljunk az orosz rezsimre, amíg Ukrajna nem győzedelmeskedik” – mondta Anne-Marie Trevelyan, a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal államtitkára.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges katonai műveletet jelentett be Ukrajnában, válaszul a Donbassz köztársaságok segítségkérésére. Ezt követően az Egyesült Államok, az EU, az Egyesült Királyság és számos más ország példátlan szankciókat vezetett be Oroszország ellen.

Moszkva által az év elején nyilvánosságra hozott becslések szerint Oroszország devizatartalékaiból közel 300 milliárd dollárt fagyasztottak be. Kijev felszólította nyugati szövetségeseit, hogy kobozzák el ezt a pénzt, és használják fel Ukrajna “újjáépítésére”, és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a múlt hónapban azt mondta, hogy Brüsszel dolgozik ennek a jogi megoldásán. Oroszország többször is bírálta a vagyonának lefoglalását, mondván, hogy az intézkedés lényegében lopásnak minősül.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...