2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

A brit sajtó szerint rémálom lenne, ha egy orosz nyerné a wimbledoni teniszbajnokságot

A Telegraph című brit lap az oroszok esetleges győzelméről a wimbledoni teniszbajnokságon a verseny Nagy-Britannia számára legkedvezőtlenebb kimenetelének tartja, mivel ebben az esetben magas rangú tisztviselőknek kell majd a díjat átadniuk.

A wimbledoni férfi egyes negyeddöntőjében a történelem során először három orosz teniszező – Danyiil Medvegyev, Andrej Rubljov és Roman Szafiullin – játszik majd. Szintén a negyeddöntőbe jutott a belarusz Arina Szabalenka.

A lap azt írja, hogy az oroszok és a belaruszok “átvették az uralmat” Wimbledonban, és azt jósolja Nagy-Britanniának, hogy “megismétlődik a legrosszabb rémálom”. A szerző megjegyzi, hogy Kate Middleton walesi hercegnének ismét egy orosz teniszezőnek kell majd átadnia a díjat, ahogyan tavaly is történt, amikor a wimbledoni győzelmet “egy Kazahsztán zászlaja alatt játszó moszkvai születésű” (a 2018-ig Oroszországban játszó Jelena Ribakina – a szerk.) szerezte meg.

A lap Alex Kenin edzőre hivatkozik, aki az orosz játékosok győzelmeinek okaként az “éhséget” nevezte meg. Szerinte az oroszokat megfosztják a társadalombiztosítástól és a szövetség támogatásától, így csak egy kiút van számukra: a pályán győzni. A Telegraph példaként Maria Sharapovát hozza fel, aki 17 évesen nyert Wimbledonban. Őt “hosszú lábú szőkének nevezi, akinek elbűvölő megjelenése a sport egyik leghidegebb és legkeményebb személyiségét rejti”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó