2023, október 2.
20.8 C
Budapest
10.3 C
Moszkva

A BRICS-játékok megrendezéséről tárgyalt Putyinnal az orosz sportminiszter

Oleg Maticin orosz sportminiszter a Vlagyimir Putyin elnökkel tartott keddi kormányülésen azt javasolta, hogy a 2024-es BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) játékokat rendezzék meg Oroszországban.

“2024-ben, amikor Oroszország lesz a BRICS-országok soros elnöke, azt javasoljuk, hogy a BRICS-játékokat hazánkban rendezzük meg. Különösen fontosnak tartjuk ezt az eseményt, tekintettel a BRICS-formátum új tagállamokkal történő bővülésének kilátásaira” – mondta Maticin.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2022. február 28-án ajánlást tett a nemzetközi sportszövetségeknek, hogy tiltsák el az Oroszországból és Belaruszból érkező sportolókat a nemzetközi versenyeken való részvételtől, Moszkva ukrajnai különleges katonai műveletére hivatkozva.

A NOB 2022. február végén kiadott ajánlásait követően a globális sportszövetségek többsége úgy döntött, hogy az orosz és belarusz sportolókat kizárja minden nemzetközi sportversenyről.

A NOB végrehajtó bizottsága 2023. január 25-i ülésén javaslatot tett arra, hogy az orosz és belarusz egyéni sportolók számára engedélyezzék a nemzetközi sportversenyeken való részvételt, de csak bizonyos feltételek mellett. A szóban forgó országok sportolói nem “támogathatják aktívan” Oroszország ukrajnai különleges katonai műveletét, és semleges státuszban kell versenyezniük.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Biden: nem sok idő maradt Ukrajna támogatására

Joe Biden amerikai elnök felszólította a kongresszust, hogy "hagyja abba a játszadozást", és minél előbb szavazzon egy Ukrajnának szánt külön segélycsomagról, hogy az Ukrajnának...

Wallace: Ukrajna győz, de a fiatalabbakat kell már mozgósítania

Ben Wallace volt brit védelmi miniszter azt állította, hogy Kijevnek sikeres lesz az ellentámadása, de a lendület fenntartásához és a "munka befejezéséhez" Volodimir Zelenszkij...

FAZ: Oroszország a szankciók ellenére jelentősen növelte a hadiipari termelését

A példátlan nyugati szankciók ellenére az orosz hadiiparnak sikerült jelentősen bővítenie a termelést az ukrajnai konfliktus kezdete óta - jelentette a Frankfurter Allgemeine Zeitung...
spot_img

Videó