2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

A BP olajvállalat nem vonul ki az Orosz Föderációból- mondotta el a cég elnök-vezérigazgatója hétfőn

A BP elkötelezett oroszországi befektetései iránt, és a nyugati szankciók ellenére sincs szándékában eladni részesedését a Rosznyefty olajcégben – mondta Robert Dudley.

A vezérigazgató szerint hosszú távon akarnak Oroszországban maradni. A cég nem tesz semmi olyat, ami sértené a külföldi szankciókat, de a szankciók körébe nem tartozik bele, hogy Oroszországban üzleteljen – tette hozzá.

Robert Dudley hangsúlyozta, hogy még az ötlet sem merült fel, hogy megváljanak 18,5 százalékos részesedésüktől a Rosznyeftyben. Még az is elképzelhető, hogy jövőre nem egy, hanem két delegáltjuk lesz az orosz vállalat igazgatósági tanácsában.

A vezérigazgató elmondta, hogy a június óta közel 30 százalékot zuhanó olajár se változtat terveiken, és az árcsökkenést szerinte nem kell túlreagálni.

A Brent olaj hordónkénti ára a nemzetközi határidős piacon 84,60 dollár volt hétfő délután, napi szinten 1,45 százalékot emelkedett.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....