2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

28 drónnal próbálták megtámadni az ukránok a Krím félszigetet

Az orosz hadsereg meghiúsította Kijev kísérletét, hogy 28 drónnal terrortámadást hajtson végre a Krímben – közölte az orosz védelmi minisztérium.

“Ma este meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete, hogy 28 pilóta nélküli légi járművel terrortámadást hajtson végre a Krím félsziget területén lévő objektumok ellen” – közölte a minisztérium.

Pontosítják, hogy ezek közül 17-et sikerült megsemmisíteni a légvédelem segítségével, a maradék 11-et pedig elektronikus hadviseléssel segítségével elfojtani.

Hangsúlyozzák, hogy a támadásnak nem voltak se áldozatai, se anyagi kár nem keletkezett.

Korábban az ukrán fegyveres erők sikertelen támadásáról a Krím vezetője, Szergej Akszjonov is beszámolt.

Ukrajna rendszeresen próbálja drónokkal támadni a félsziget területét, köztük Szevasztopolt.

Július elején Nyikolaj Patrusev, a Biztonsági Tanács titkára azt mondta, hogy Kijev idén több mint 70 kísérletet tett arra, hogy drónokkal támadja a Krímet.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó