Kreml: a rosszhiszemű konkurencia megnyilvánulása az orosz vezetékkel szembeni amerikai szankciófenyegetés

Kreml: a rosszhiszemű konkurencia megnyilvánulása az orosz vezetékkel szembeni amerikai szankciófenyegetés

Az európai üzleti életre való durva nyomásgyakorlás és a rosszhiszemű konkurencia újabb megnyilvánulása az Északi Áramlat-2 csővezeték és a Török Áramlat második ága elleni amerikai szankciófenyegetés – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Peszkov szerint az Egyesült Államok célja, hogy “az európaiakat rákényszerítse a drágább gáz vásárlására, kevésbé kedvező feltételek között”.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán kilátásba helyezte, hogy Washington új szankciókat hoz az Északi Áramlat-2 és a Török Áramlat gázvezeték építésében részt vevők ellen.

Kérdésre válaszolva Peszkov az mondta, hogy a Kremlnek nincs tudomása Líbiában harcoló orosz szervezett csoportokról. Leszögezte ugyanakkor, hogy “orosz katonák semmilyen formában semmilyen folyamatban nem vesznek részt jelen Líbiában”.

Ez is érdekelhet:  Edward Snowden fel akarja venni az orosz állampolgárságot

A szóvivőt az újságírók az amerikai haderő afrikai parancsnokságának (AFRICOM) arra a szerdai közleményére reagáltatták, amely szerint a líbiai nemzeti egységkormány ellen harcoló Halífa Haftar tábornokot támogató, Wagner Groupként emlegetett orosz biztonsági magáncég zsoldosai elaknásították Tripoli környékét.

Peszkov a brit The Times című lap azon értesülésével kapcsolatban, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök szeptemberben New Yorkban találkozhat egymással az ENSZ-közgyűlés újabb ülésszakának nyitánya alkalmából, kijelentette, hogy az orosz vezetőnek jelenleg nincsenek ilyen tervei.

CATEGORIES
TAGS
Küld el a cikket e-mailbe!