Moszkva óva intette Kijevet egy esetleges agressziótól

Moszkva óva intette Kijevet egy esetleges agressziótól

Az Állami Dumában reagáltak az ukrán haditengerészet főparancsnokának legutóbbi kijelentésére, ami szerint teljes értékű hadműveletekre készülnek Oroszország ellen. Az orosz parlament honatyái ezt úgy minősítették, hogy Ukrajnában a jelek szerint kitört az elmebaj járvány második szakasza”.

Egyszersmind óva intették az ukrán vezetést egy esetleges agressziótól. Minderről a Novosztyi hírügynökség számol be, hivatkozva Mihail Seremet szavaira, aki a krími régió képviseletében tagja az Állami Dumának.

„Az embernek az a benyomása, hogy Ukrajnában megkezdődött az elmebaj járvány második szakasza. Nagyon szomorú, hogy egy szomszédos országban ilyen nyilatkozatok születnek” – mondta Seremet – megegyezve, hogy erre reagálnia kellene a nemzetközi közösségnek.

„Oroszország nem tart az ukrán moszkitó-flottától. Mi csak attól félünk, hogy a hajóik – amilyen műszaki állapotban vannak – esetleg már akkor elsüllyednek, amikor kifutnak a tengerre. Aztán majd ránk fogják, hogy mi, Oroszország süllyesztettük el őket. Oroszország készen áll arra, hogy bármely pillanatban bármely agresszornak méltó választ adjon, és megmutassa számukra, hogy hol a helyük” – tette hozzá a képviselő.

Korábban Alekszej Neizspapa ellentengernagy, az ukrán hadiflotta főparancsnoka a „Dumszkaja” c. lapnak adott interjújában elmondta, hogy a hadiflotta teljes értékű hadműveletekre készül Oroszország ellen.

Ez is érdekelhet:  ÉLŐ: haditengerészeti díszszemle Szentpétervárról

Az ellentengernagy, egyebek mellett megjegyezte: Ukrajna kész „visszaszerezni” a Krímet, és háborúra is készül Oroszország ellen. Neizspapa hangsúlyozta: a konfrontáció kezdetére Moszkvának az a kísérlete adja majd meg a jelet, hogy az Észak-krími Főcsatornán keresztül helyreállítsa a vízszolgáltatást a félsziget számára.

Mint Seremet mondta: Oroszország képes megvédeni határait bármely agresszor támadásával szemben: „Az ukrán haditengerészet főparancsnokának nyilatkozata nem egyéb, mint politikai jelszavak gyűjteménye. Az ember azt kívánná, hogy az efféle személyek maguk álljanak azon fiatal srácok élére, akiket testvérgyilkos háborúra bujtogatnak. Akik Ukrajnát az állandó politikai káosz sehová sem vezető útjára taszigálják”. A képviselő megjegyezte, hogy Ukrajna jövő abszolút labilis. „Ez az ország saját maga nem fejlődik, ám egyben igyekszik mások kerékkötőjévé válni”.

CATEGORIES
TAGS