Az olasz kormányfő megköszönte Putyinnak Oroszország segítségét

Az olasz kormányfő megköszönte Putyinnak Oroszország segítségét

Giuseppe Conte olasz kormányfő megköszönte Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Oroszország segítségét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A Kreml tájékoztatása szerint a két vezető telefonon tárgyalt pénteken.

A Kreml sajtószolgálata által közölt információk szerint Putyin és Conte tárgyalt arról, hogy Oroszország és Olaszország sikeresen együttműködött a koronavírus leküzdésében. Hozzátették, hogy az olasz kormányfő megköszönte Putyin elnöknek, hogy időben nyújtott segítséget, amikor az olaszországi járványhelyzet legnehezebb időszaka volt.

Conte kiemelte Oroszország segítségének hatékonyságát, valamint azoknak a speciális katonai egységeknek és orvosoknak a magas szintű professzionalizmusát, akik a humanitárius misszióban részt vettek.

Megállapodtak abban is, hogy folytatják a szoros együttműködést a jövőben is.

Ez is érdekelhet:  Hazaengedték az orosz vakcina klinikai tesztelésében résztvevő önkéntesek első csoportját

A két vezető magasra értékelte a barátságos orosz-olasz kapcsolatok jelenlegi szintjét és hangsúlyozták a kapcsolatok továbbfejlesztésének fontosságát a gazdasági, kereskedelmi és egyéb területeken is.

Oroszországból szeretettel

Az orosz fegyveres erők március 22. és 25. között 15 szállítógépnyi védőeszközt és felszerelést küldtek Olaszországba. A mintegy 100 katona Lombardia több mint 90 településén 114 épületet és egyéb objektumot, körülbelül 1,1 millió négyzetméternyi belső helyiséget és 400 ezer négyzetméternyi útfelületet fertőtlenített. Emellett egy bergamói tábori kórház üzemeltetésében is részt vettek.

Oroszország csütörtökön megkezdte a koronavírus leküzdésére Olaszországba küldött egységeinek kivonását.

CATEGORIES
TAGS