Oroszországban ismét 10 ezer fölött van az újonnan kimutatott fertőzöttek száma

Oroszországban ismét 10 ezer fölött van az újonnan kimutatott fertőzöttek száma

Oroszországban az elmúlt nap során újabb 10 581-gyel 145 268-re nőtt az igazolt Covid-19-fertőzések száma a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint.

A napi növekmény, amely ezúttal 7,9 százalék volt, a második egymást követő napon haladta meg a 10 ezret. Az újonnan kimutatott fertőzöttek 50,6 százaléka tünetmentes.

A halálesetek száma 76-tal 1356-ra, a gyógyulásoké pedig 1456-tal 18 095-re emelkedett.

A fertőzéses esetek száma továbbra is a fővárosban, Moszkva megyében és Szentpéterváron a legmagasabb. Moszkvában a fertőzések száma 5795-tel 74 401-re, a halottaké 35-tel 764-re, a gyógyultaké pedig 544-gyel 7573-re nőtt.

Az orosz védelmi tárca vasárnap este közölte, hogy a fegyveres erőknél 3023 fertőzést mutattak ki. Közülük 332-en polgári alkalmazottak.

Az országban eddig csaknem 4,3 millió, az elmúlt egy nap alatt pedig 183 ezer tesztet végeztek el.

Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy tévéinterjúban közölte, hogy a Covid-19 miatt bevezetett korlátozó intézkedések egy része egészen a vakcina vagy a hatékony gyógyszer kidolgozásáig érvényben marad. Nem zárta ki, hogy a lakossági immunitás megszerzése nélkül a járványnak egy második hulláma is jöhet.

Ez is érdekelhet:  Ukrajna újra lezárja határait a külföldiek előtt

Az orosz ipari és kereskedelmi minisztérium vasárnap este pontosítást adott ki, amely szerint a kormány a maszkok és a védőruházat exportjára vonatkozó tilalmat kizárólag az Eurázsiai Gazdasági Unió esetében oldotta fel. A kiviteli stop, amely a maszkok és a védőruházat mellett a kötszerekre, a lélegeztetőgépekre, a fertőtlenítőkre és néhány más eszközre vonatkozik, június 1-jén jár le.

A hétvégén Bosznia-Hercegovina hatóságai visszafordítottak 24 orosz egészségügyi katonát, aki Szerbia felől öt járművel kísérelte meg átlépni a határt, hogy fertőtlenítést hajtson végre Mostarban. A segélykontingens egyébként április 9-én problémamentesen bejutott az országba, amikor repülőgépe a boszniai Szerb Köztársaság székvárosában, Banja Lukában landolt.

CATEGORIES
TAGS