További három olasz régió kérte Oroszország segítségét

További három olasz régió kérte Oroszország segítségét

Olaszország három régiójának – Piemont, Puglia és Friuli-Venezia Giulia – hatóságai kérte Oroszországot, hogy küldjön segítséget a koronavírus-járvány elleni harchoz – nyilatkozta Szergej Razov római orosz nagykövet a Krasznaja Zvezda című lapnak, amelyet a TASzSz hírügynökség idéz.

Az orosz katonai személyzet heroikus munkájáról szóló hírek bejárták egész Olaszországot. Több száz levelet és telefonhívást kaptunk, amelyben megköszönik Oroszországnak és az orosz elnöknek, aki reagált az olasz kormányfő kérésére és gyorsan, szó szerint néhány napon belül ilyen egységeket küldött – idézi a lap a nagykövetet.

Razov kiemelte, hogyha az orosz hadsereg nem azt tenné amire szükség van (az olaszoknak), akkor nem érkeznének ilyen kérések.

Ez is érdekelhet:  Oroszországban rekord alacsony a fertőzöttség napi növekménye

Korábban az orosz katonai szakemberek olasz kollégáikkal együtt több idős otthon fertőtlenítését végezték el az észak-olaszországi Lombardiában.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök március 21-én folytatott telefonbeszélgetést, amikor megállapodtak abban, hogy Oroszország segítséget küld Olaszországnak a koronavírus-járvány elleni harchoz. Március 22-én már el is indult az első repülőgép, amelyet még 14 követett.

Az Il-76-os repülőgépekkel nyolc mozgatható katonai ápolóbrigádot, mintegy 100, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező virológiai és járványügyi szakembert, mobil jármű- és terep fertőtlenítést végző eszközöket – amelyekre oroszul, angolul és olaszul az “Oroszországból szeretettel” felirat került -, valamint orvosi műszereket küldenek Olaszországba

CATEGORIES
TAGS