Oroszország korlátozza a légiközlekedést az EU összes tagállamával szemben

Oroszország korlátozza a légiközlekedést az EU összes tagállamával szemben

Oroszország a koronavírusos járványhelyzet miatt 2020. március 16-án nulla órától korlátozza a légiközlekedést az EU minden tagállamával, valamint Svájccal és Norvégiával.

Kizárólag a moszkvai Seremetyevo-F terminál használatát engedélyezi majd, minden egyéb város és reptér szüneteltetni fogja az európai járatok fogadását és indítását. Kivételt képeznek azok a charterjáratok, amelyeket az EU-tagállamok, illetve Oroszország állampolgárainak hazaszállítása céljából indítanak.

Az intézkedés a WizzAir oroszországi (Moszkva, Szentpétervár, Kazan) és az Aeroflot (Moszkva) járatait is érinti. Kérjük, hogy az utazók a változásokról és lehetőségekről tájékozódjanak a légitársaságnál.

Ez is érdekelhet:  Oroszországban rekord alacsony a fertőzöttség napi növekménye

Az orosz kormány döntése alapján, 2020. március 15-én 0:00 órától korlátozzák a szárazföldi határátkelést is: a Lengyelországgal (Kalinyingrád) és Norvégiával közös határszakaszon külföldi állampolgároknak nem engedélyezett a belépés az ország területére – belorusz állampolgárok, hivatalos delegációk tagjai, és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek kivételével.

CATEGORIES
TAGS