AMC: nyolc magyar élelmiszeripari cég mutatkozik be az orosz PRODEXPO kiállításon

AMC: nyolc magyar élelmiszeripari cég mutatkozik be az orosz PRODEXPO kiállításon

Nyolc magyar cég mutatkozik be a Moszkvában hétfőn nyílt PRODEXPO Nemzetközi Élelmiszer, Ital és Alapanyag Szakkiállításon, Oroszország legrangosabb ilyen jellegű eseményén – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az öt napos eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal, és nyolc kiállítóval várja a szakmai látogatókat, a bemutatott termékek között megtalálhatók vörös- és fehérborok, szarvasgombás és libamájkészítmények, bébiételek, ketchupok, mustárok, ételízesítők és majonézek.

A közleményben hangsúlyozzák, a PRODEXPO szakkiállításon a magyar közösségi részvétel a nagy múltú orosz-magyar kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok erősítése miatt rendkívül fontos. A 2014-ben bevezetett embargó, amely az Európai Unióból érkező egyes élelmiszerek oroszországi importját korlátozza, érinti a korábban Oroszországba irányult magyar exporttermékeket is, a húst, a zöldségeket, a gyümölcsöket és a tejtermékeket.

A kiállításon évről évre közel 2500 cég és mintegy 112 ország 67 ezer látogatója vesz részt.
Az AMC standját Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, valamint Konkoly Norbert, Magyarország oroszországi nagykövete nyitotta meg a vásár első napján.

CATEGORIES
TAGS