Videó: hiperszonikus rakéták bevetésével végrehajtott orosz hadgyakorlaton járt Vlagyimir Putyin

Videó: hiperszonikus rakéták bevetésével végrehajtott orosz hadgyakorlaton járt Vlagyimir Putyin

Hiperszonikus rakéták bevetésével végrehajtott orosz hadgyakorlatot tekintett meg csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök a Krím félsziget közelében tartózkodó a Marsal Usztyinov rakétahordozó fedélzetéről.

Az orosz Fekete-tengeri és az Északi Flotta közös hadgyakorlatán több mint 30 hajót, egy tengeralattjárót és több mint 40 repülőgépet vetettek be. Rakétalövészetet gyakoroltak a Fekete-tengeren egyebek között Kalibr típusú manőverező repülőgépek és két, MiG-31K vadászgépről kilőtt Kinzsal hiperszonikus rakétával. A Kinzsalokat a TASZSZ orosz állami hírügynökség beszámolója szerint egy lőtéri célpontra lőtték ki.

A flottamanőverek során Moszkit típusú hajóelhárító rakétákat és Utyosz partvédelmi rakétarendszereket is kipróbáltak.

Kép: Kreml

A gyakorlaton Szu-30-SzM többfunkciós vadászgépek, Szu-24M harctéri bombázók és Tu-95-ös hadászati rakétahordozók, valamint megfigyelő drónok is részt vettek.

Ez is érdekelhet:  Putyin nem zárta ki, hogy elinduljon a 2024-es elnökválasztáson

Putyin korábban kijelentette, hogy jelenleg egyedül Oroszország rendelkezik hiperszonikus fegyverrel.

Krím és Szevasztopol 2014 március 11-én kikiáltotta függetlenségét. 2014 március 16-án népszavazást tartottak, ahol a krími szavazók 96.77%-a, a szevasztopoli szavazók 95.6%-a úgy döntött, hogy elszakadnak Ukrajnától és az Oroszországi Föderációhoz csatlakoznak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2014 március 18-án aláírta az újraegyesülésről szóló megállapodást.

CATEGORIES
TAGS