A haditechnikai együttműködés folytatásáról állapodott meg Oroszország és Venezuela

A haditechnikai együttműködés folytatásáról állapodott meg Oroszország és Venezuela

Megerősítette a kétoldalú haditechnikai együttműködés folytatásának szándékát Szergej Lavrov orosz külügyminiszter és Delcy Rodríguez ügyvezető venezuelai alelnök Moszkvában – közölte szerdán az orosz diplomáciai tárca.

A felek a közlemény szerint emellett a gazdaság, a tudomány, a fejlett technológiák és a kultúra terén is együtt kívánnak működni.

A minisztérium közölte, hogy az orosz fél a kialakult válsághelyzettel kapcsolatban szolidaritását fejezte ki a “baráti” venezuelai nép és kormány iránt, és kifejezte készségét arra, hogy támogassa Caracas szilárd irányvonalát a destruktív külső beavatkozás nélküli rendezésre.

A tárgyaláson hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a belső ellentéteket tárgyalásos úton, össznemzeti párbeszéd révén, kizárólag alkotmányos keretek között kell rendezni.

Ez is érdekelhet:  Babis: Csehország jó kapcsolatokat szeretne Oroszországgal

Rodríguez hétfőn küldöttség élén érkezett Moszkvába, amelynek tagjai között van Simon Serpa gazdasági és pénzügyminiszter, valamint egy külügyminiszter-helyettes és a központi bank egyik elnökhelyettese. Az alelnököt hétfőn fogadta Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes. MTI

CATEGORIES
TAGS