Eredeti vagy kompatibilis tintapatron?

Eredeti vagy kompatibilis tintapatron?

A mindennapi technológia

Valószínű mindannyian egyetértünk abban, hogy a különböző eszközök, elektronikai vagy technikai gépek nélkül ma már nem tudunk létezni. A modern idők mindezen találmányai a mindennapi életünk résztvevői. Az egyik ilyen a nyomtató. Az a személy, aki nem jártas a nyomtatók világában úgy gondolhatja, hogy egy ilyen eszköz, mint a nyomtató, nem igényel más karbantartást, mint a patron cseréjét és a papír adagolását. Természetesen ez nem igaz. Nem csak a patron és a papír cseréjéről van szó, hanem az is fontos, hogy milyen utántöltést választunk.

Eredeti tintapatronok

A nyomtatót gyakorlatilag mindenki használja – gyerekek az iskolai feladatokhoz, főiskolások, és mi felnőttek üzleti célokra. A nyomtató része minden háztartásnak, iskolának, cégnek vagy intézménynek.
Néha azonban lehet, hogy dilemmába ütközünk a választásnál – eredeti vagy esetleg alternatív? Természetesen minden egyes lehetőségnek megvan a maga pozitív és negatív oldala. Mi az előnye az eredeti patronnak?

 

Az igazság az, hogy az eredetiből csak egy van. Kétségtelen, hogy az eredeti patronok előnye, hogy ha a nyomtató típusának megfelelően választjuk ki, egyszerű és problémamentes lesz a patron cseréje. A telítettség és a színtartósság szempontjából is az elvárható minőséget
kapjuk. Azonban hosszútávon hátrány lehet a magasabb ár, amit a márkanévért fizetnünk kell. Ezért, ha gyakran nyomtatunk, megborulhat a költségvetésünk.

A kompatibilis patron nem jelent alacsonyabb minőséget

 

Ha kompatibilis kazettát vásárol a nyomtatójához, nem kell aggódnia, hogy a nyomtató és a nyomtatási minőség károsulna. Természetesen, amint már említettük, minden változatnak van előnye és hátránya. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen el kell utasítanunk a nem eredeti/kompatibilis patronokat.

 

Ha a kompatibilis patronok hátrányáról beszélünk, akkor valószínű az egyetlen dolog az, hogy a patron nem illeszkedik a nyomtatóba. Ezt a problémát elkerülhetjük, ha a megfelelő típusú utántöltést választjuk a nyomtatónkba. Ennek ellenére egy kompatibilis patron mindenképpen megéri az árát!

 

Viszonylag alacsonyabb az ára, mint az eredetinek. Az alternatív gyártó nem sajnálja a festéket az utántöltés során, sokkal jobb az elérhetősége és garantáltan koraibb a szállítása az eredeti patronokhoz képest. Amit azonban nem ajánlunk az ügyfelek számára, hogy nem eredeti/kompatibilis festéket vásároljanak „másodlagosan”. Csakis olyan eladóktól vásároljon, ahol magas minőséget és jó árat garantálnak.

CATEGORIES