Itt a nyár! Használj Te is bambusz szívószálat a koktélodhoz!

Itt a nyár! Használj Te is bambusz szívószálat a koktélodhoz!

Mára már egyre több országban igyekeznek felhívni a figyelmet a mindennapokban elhasznált hatalmas mennyiségű szívószálra és az azok által okozott környezeti károkra. Egy egyszerű, általános szívószál használati ideje körülbelül 20 perc, míg lebomlási ideje 500 év. A szívószálak környezetbaráttá tétele hatékonyan elősegítené az óceánok megtisztítását is, mivel a hagyományos szívószálak mikro-műanyagokká bomlanak le, melyek hatására a vízben toxinok szabadulnak fel, s beborítják a tengerfeneket.

Azoknak, akik szeretnék megóvni a környezetüket, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a szívószálról sem, bemutatjuk a természetes, ivásra szolgáló bambusz szívószálainkat. A bambusz termékeink gyártására a moso bambuszt (Phyllostachys edulis) használják, ami 100%-ban bambusznád. A bambusz gyors növésű és az olyan országokban, ahol az erdőket nem vágják ki a gazdaságok számára, rendkívül fenntartható megoldás. Néhány fajtája akár 1 métert is nő naponta, azonos méretű területen több oxigént képez, mint más fafélék, növekedését nem szükséges kémiai anyagokkal elősegíteni. Ez egy kíméletes és kiváló anyag, a belőle készülő termékek természetesen biológiailag teljesen lebonthatók. A szívószálakat ragasztó és felületkezelés nélkül gyártják.

Nagyszerű tulajdonsága, hogy törhetetlen, illetve többször felhasználható. Elég csak langyos vízzel átöblíteni, aztán újra és újra használhatjuk. Kézzel vagy mosogatógépben is moshatók, de a bambusz szívószálak tisztán tartását könnyen és egyszerűen végezhetjük el egy vékony ecset segítségével is. A szívószálak fertőtlenítéséhez egyszerűen csak tegyük néhány percre ecetes forró vízbe.

Minden egyes bambusz szívószál a Kínában található tartósan fenntartható bambuszerdőkből származó bambusznádból van kifaragva. Miután elhasználódtak, néhány hónap alatt lebomlik a komposztálóban is. A bambusz szívószálak tehát komposztálhatóak. A komposztálás a levegő oxigénjével történik, ez egy aerob folyamat. A komposztálással keletkező anyagok: szén-dioxid, valamint ásványi sók, melyek trágyaként használhatók. A folyamat során részben humusz is keletkezik.

Nem is kérdés, hogy a szívószállal történő ivás szórakoztató, és néhány italhoz egyszerűen hozzátartozik. Használjon bambusz szívószálat a nyári koktélok tökéletes trópusi hangulatához a kertipartin, pláne ha tiki koktélokat szeretne készíteni, hiszen mi is lenne autentikusabb egy koktélnál, mint a bambusz szívószál, de az egyszerű gyümölcslevekhez is tökéletesen illik.

Hulladékszegény alternatíva az egyszer használatos, eldobható műanyag szívószálak leváltására.
Próbáld ki te is a természetes bambusz szívószálakat, hogy az ivás élmény legyen, lelkiismeret nélkül.

CATEGORIES