Oroszország hírei

Videó: amerikai nehézbombázót fogott az orosz légierő Szentpétervár közelében

4 191

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Egy B-52-es amerikai, atomfegyver hordozására is alkalmas nehézbombázót fogott el két orosz Szu-27-es harci repülő a Balti-tenger semleges vizei felett, mivel az orosz radarrendszerek szerint az amerikai gép az orosz határ irányába repült – közölte kedden az orosz védelmi tárca.

- Hirdetés -

Tájékoztatása szerint több nehézbombázó jelent meg a Balti-tenger felett, de csak annak az elfogását rendelték el, amely – az orosz álláspont szerint – Oroszország határai irányába repült. Az orosz harci repülők visszatértek támaszpontjukra, miután a szóban forgó B-52-es irányt változtatott.

A Kreml feszültségkeltéssel vádolta meg Washingtont. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az esettel kapcsolatban közölte: csak annyit tud mondani, hogy ezzel a lépéssel az Egyesült Államok nem járult hozzá az Oroszországgal szomszédos térség biztonságához és stabilitásához. “Ellenkezőleg, további feszültségeket gerjesztett” – húzta alá.

- Hirdetés -

Orosz sajtójelentések szerint a B-52-est a Kalinyingrádi és Leningrádi területek közelében észlelték.

Az RBK hírportál jelentése szerint a Nagy-Britanniából kiinduló nehézbombázó kevesebb mint 200 kilométerre volt Szentpétervártól.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet