Oroszország hírei

Felgyújtották az ukrán elnök csokiboltjait Kijevben

984

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Roshen édességipari vállalat két márkaboltját gyújtották fel két nap alatt, hétfőn, illetve előző nap Kijevben – hozta nyilvánosságra a fővárosi rendőrség közlése alapján az Ukrajinszka Pravda hírportál.

- Hirdetés -

A kijevi főutcán, a Hrescsatikon lévő Roshen-üzlet hétfői felgyújtásának gyanújával őrizetbe vettek egy 53 éves kijevi lakosú férfit, akiről Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök a hírportálnak azt mondta, hogy egy olyan szélsőséges szervezet tagja, amely állítólag a március 31-i elnökválasztás meghiúsítását tervezte a helyzet destabilizálásával a fővárosban.

A hatóságok korábbi közlése szerint az elkövető Molotov-koktélt dobott a bolt kirakatablakába.

A hatóságok feltételezése szerint köze volt a másik Roshen-üzlet felgyújtásához is, amelyet vasárnap este követtek el a “Herojiv Dnyipra” metrómegállónál.

- Hirdetés -

Személyi sérülés egyik gyújtogatás következtében sem történt. A hatóságok szándékos károkozás és garázdaság címén indítottak eljárást.

Kriscsenko szavai szerint a gyújtogatások gyanúsítottja aktív résztvevője volt a közelmúltban több utcai akciónak. Szervezetének vezetője egy bizonyos Jevhen Morinec, aki “Bila balaklava (fehér símaszk)” néven ismert. Február 18-a óta ő is őrizetben van a hatalom megdöntésére tett felhívásai miatt.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet