Oroszország hírei

Oroszországi koncertjei miatt nem képviselheti Ukrajnát az Eurovízión az ukrán énekesnő

457

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszországi koncertjei miatt nem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV – közölte hétfőn az ukrán nemzeti televízió- és rádió műsorszolgáltató társaság (NOTU).

- Hirdetés -

A NOTU közleménye szerint az énekesnővel folytatott megbeszélésükön nem találtak közösen elfogadható megoldást arra, miként képviselhetné Ukrajnát a nemzetközi versenyen. A műsorszolgáltató kiemelte, hogy a dalfesztivál egyik fő alapelve a politikamentesség.

Az ukrán énekesnő közösségi oldalán megköszönte a rajongók támogatását és közölte, hogy ő énekesnő és nem politikus.

- Hirdetés -

A MARUV – eredeti nevén Anna Korszun – körüli “botrányt” az váltotta ki, hogy a tervek szerint idén áprilisban fellép Moszkvában és Szentpéterváron. Amikor kiderült, hogy emiatt veszélybe kerülhet az eurovíziós fellépése Izraelben, a Facebookon közölte, hogy kész lemondani oroszországi fellépéseit. Később azonban az is kiderült, hogy a dal szerzői joga, amellyel hazáját képviselte volna a dalfesztiválon, az orosz Warner Music Russia cégé, amellyel már leszerződött egy szólókoncertre április 6-ra Moszkvába.

Az ukrán műsorszolgáltató megzsarolta az énekesnőt

A politikamentességről nyilatkozó NOTU (ukrán műsorszolgáltató) viszont csak azzal a feltétellel kötött volna vele szerződést arról, hogy ő képviselje Ukrajnát Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztiválon, ha lemond minden oroszországi fellépéséről.

A győztes énekesnő a múlt vasárnapi döntőt egyébként közönségszavazatokkal nyerte meg.

A verseny második helyezettje a Freedom Jazz nevű énekes trió lett, de még nem tudni, hogy ők lépnek-e MARUV helyére.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet