Oroszországi koncertjei miatt nem képviselheti Ukrajnát az Eurovízión az ukrán énekesnő

Oroszországi koncertjei miatt nem képviselheti Ukrajnát az Eurovízión az ukrán énekesnő

Oroszországi koncertjei miatt nem képviselheti Ukrajnát az idén Tel-Avivban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztiválon az országos versenyen első helyen végzett énekesnő, MARUV – közölte hétfőn az ukrán nemzeti televízió- és rádió műsorszolgáltató társaság (NOTU).

A NOTU közleménye szerint az énekesnővel folytatott megbeszélésükön nem találtak közösen elfogadható megoldást arra, miként képviselhetné Ukrajnát a nemzetközi versenyen. A műsorszolgáltató kiemelte, hogy a dalfesztivál egyik fő alapelve a politikamentesség.

Az ukrán énekesnő közösségi oldalán megköszönte a rajongók támogatását és közölte, hogy ő énekesnő és nem politikus.

A MARUV – eredeti nevén Anna Korszun – körüli “botrányt” az váltotta ki, hogy a tervek szerint idén áprilisban fellép Moszkvában és Szentpéterváron. Amikor kiderült, hogy emiatt veszélybe kerülhet az eurovíziós fellépése Izraelben, a Facebookon közölte, hogy kész lemondani oroszországi fellépéseit. Később azonban az is kiderült, hogy a dal szerzői joga, amellyel hazáját képviselte volna a dalfesztiválon, az orosz Warner Music Russia cégé, amellyel már leszerződött egy szólókoncertre április 6-ra Moszkvába.

Ez is érdekelhet:  Oroszország bezárja kereskedelmi képviseleteit Ukrajnában és Litvániában

Az ukrán műsorszolgáltató megzsarolta az énekesnőt

A politikamentességről nyilatkozó NOTU (ukrán műsorszolgáltató) viszont csak azzal a feltétellel kötött volna vele szerződést arról, hogy ő képviselje Ukrajnát Tel-Avivban az Eurovíziós Dalfesztiválon, ha lemond minden oroszországi fellépéséről.

A győztes énekesnő a múlt vasárnapi döntőt egyébként közönségszavazatokkal nyerte meg.

A verseny második helyezettje a Freedom Jazz nevű énekes trió lett, de még nem tudni, hogy ők lépnek-e MARUV helyére.

CATEGORIES
TAGS
Küld el a cikket e-mailbe!