Oroszország hírei

Porosenkó utasítása: Münchenben tartandó beszédéhez találjanak ki bizonyítékokat „az orosz agresszió szemléltetésére”

700

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Porosenkó ukrán elnök elrendelte: a müncheni biztonságpolitikai konferencián elmondandó felszólalásához – ahhoz, hogy abban megvádolhassa Moszkvát – készítsenek elő „bizonyítékokat” arról, hogy a Donbassz és Oroszország részéről ágyúznak. Erről Danyiil Bez’szonov, a Donyecki Népköztársaság (DNR) Népi Milíciája főcsoportfőnöksége sajtószolgálatának vezetője számolt be.

- Hirdetés -

„A rendelkezésünkre álló információk szerint Porosenkó a megszálló erők parancsnokságának utasításba adta: készítsék elő számára hamis bizonyítékoknak egy olyan tárát, amelyet arra használhatna fel, hogy újabb, Oroszország elleni szankciókat kezdeményezhessen a müncheni biztonságpolitikai konferencián elmondandó felszólalásában.

A washingtoni bábmesterek elgondolása szerint Porosenkónak „ártatlan báránykaként” kellene feltűnnie a világközvélemény szemében” – jegyezte meg.

„Hangot adunk annak a reményünknek, hogy az EBESZ vezetése nem akarja majd Porosenkó és gazdáinak pórázán vezettetnie magát, hanem maradéktalanul tartja majd magát az alapvető európai értékekhez, és pártatlanul fogja ellátni a funkcióiból eredő kötelességeit” – tette hozzá a DNR hadseregének szóvivője.

- Hirdetés -

Mint emlékezetes, az ukrán hadseregnek a DNR területén folytatott ágyúzásai következtében megsérült három lakóépület, egy gázvezeték és egy személygépkocsi.

Porosenko karikatúra

A napokban a Jobb Szektor két szakasza, illetve az „Azov” (1) különítményesei érkeztek a Donbasszba.

Ma a Donyecki Népköztársaság Népi Milíciájánál megerősítették: hirtelen megnőtt a DNR ágyúzásának intenzivitása.

Az „Azov” a többi különítményes osztag közül is kirí kegyetlenségével. Mint egyik másik alakulat sem, tüntetően visel náci és SS-jelképeket.

Csikós Sándor – News-Front

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet