Oroszország hírei

Kigyulladt két hajó a Kercsi-szoros közelében (videó)

1 170

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Kigyulladt két teherhajó a Kercsi-szoros közelében, a balesetben legalább tízen életüket vesztették – közölte hétfőn az orosz tengeri és folyami hajózásért felelős ügynökség (Roszmorrecsflot).

- Hirdetés -

Az egyik hajón, egy gázszállítón robbanás történt, miközben üzemanyagot szivattyúztak át róla a másikra. A két, tanzániai zászló alatt hajózó járművön 31 főnyi, török és indiai állampolgárságú személyzet tartózkodott.

Az Interfax úgy tudja, hogy 14 embert élve sikerült kimenteni, 7 ember sorsa ismeretlen. Helyszíni értesülések szerint több matróz a vízbe ugrálva próbált meg elmenekülni a hajókról. A mentés még tart, abban mintegy tíz hajó vesz részt.

- Hirdetés -

Hivatalos közlés szerint a baleset nem akadályozza a hajózást a Kercsi-szorosban.

A térségben, a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, az Oroszországgal 2014-ben újraegyesült Krím félsziget partjaitól 13-14 tengeri mérföldre november 25-én orosz-ukrán haditengerészeti incidens történt.

Az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, az elfogott 24 főnyi legénység ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított. Az ukrán hajók az orosz hatóságok többszöri felszólítása ellenére sem reagáltak. Oroszország ukrán provokációnak minősítette az incidenst.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet