Oroszország hírei

Oroszország kiterjesztette az Ukrajna elleni szankciókat

962

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország kiterjesztette az Ukrajnával szembeni válaszszankcióit, amelynek részleteit az orosz kormány weboldalán közölték kedden.

- Hirdetés -

A novemberben bevezetett gazdasági büntetőintézkedések kiterjesztését a nap folyamán Dmitrij Medvegyev kormányfő is jelezte a Twitteren.

Aláírtam egy rendeletet, melynek értelmében megnőtt a különleges korlátozásoknak kitett ukrán természetes és jogi személyek listája. Az intézkedés célja, az orosz állam, az orosz cégek, és az orosz emberek érdekeinek védelme – írta a miniszterelnök.

- Hirdetés -

Az orosz kormány sajtószolgálata közölte, hogy 200 fővel bővült a november 1-én közölt ellenszankciós lista.

A kiterjesztett listára felkerült többek között Genagyij Trukhanov Ogyessza polgármestere, Alekszandr Vilkul az Ellenzéki Blokk parlamenti képviselője és az ukrán belügyminiszter-helyettes Szergej Jarovoj is.

Így 576 főre emelkedett azoknak az ukránoknak a száma, akikkel szemben válaszszankciókat vezetett be Oroszország.

Az orosz kormány sajtószolgálatának közleménye szerint az érintettek oroszországi kintlévőségeit és vagyonát befagyasztják, valamint megtiltják számukra a tőketranszfert is.

Oroszország kilátásba helyezte az orosz ellenszankciók eltörlését is, amennyiben Ukrajna is eltörli az orosz állampolgárok, illetve cégek ellen hozott büntetőintézkedéseit.

Oroszország először november elsején rendelt el gazdasági szankciókat 322 ukrán politikussal és 68 céggel szemben. A szankciós listára akkor mások mellett felkerült Julija Timosenko és Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnök, Arszen Avakov belügyminiszter és Olekszandr Turcsinov, az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára is.

Az orosz kormány fenntartja a jogot a lista további bővítésére.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet