Oroszország hírei

Kreml: Putyin és Trump hosszú megbeszélést tart majd a G20-csúcson

418

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Hosszú és tartalmas különmegbeszélést tarthat egymással a G20-csoport november 30-án és december 1-jén tartandó argentínai csúcstalálkozója alkalmából Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök.

- Hirdetés -

Ezt Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója jelentette ki újságíróknak pénteken Moszkvában.

Putyin és Trump legközelebb november 11-én, az első világháborút lezáró fegyvernyugvás 100. évfordulójáról való párizsi megemlékezés alkalmából találkozik majd egymással. John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó korábbi közlése szerint a francia fővárosban lefolytatandó tárgyalás nem lesz hosszabb lélegzetű.

Ezt pénteken Usakov is megerősítette. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Buenos Aires-i orosz amerikai különcsúcs még csak az előkészítés stádiumában van. A Kreml tisztségviselője nem kívánt prognózisokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy mikor utazik majd az Egyesült Államokba Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács főtitkára.

- Hirdetés -

Csütörtökön Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet újságírók előtt kijelentette, arra számít, hogy a látogatás hamarosan megvalósul, és hogy Patrusevet ugyanúgy a legmagasabb szinten fogadják majd Washingtonban, ahogy ezt Putyin tette Bolton esetében, aki október 21. és 23. között tárgyalt Moszkvában

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet