Oroszország hírei

Viszlát dollár! India orosz rubelben fizet az Sz-400-as légvédelmi rakétakomplexumért

2 386

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A szerződés, amelyben Oroszország Sz-400-as légvédelmi rakétarendszerek szállításáról állapodott meg Indiával, már orosz rubelben került aláírásra – közölte Jurij Boriszov miniszterelnök-helyettes.

- Hirdetés -

A szerződést rubelben írták alá – mondta Boriszov.

Oroszországban korábban bejelentették, hogy az amerikai dollár helyett a nemzeti fizetőeszközt fogják alkalmazni partnereikkel a katonai és technikai együttműködések során. A hónap elején beszélt erről az orosz elnök, amikor azt mondta, hogy az orosz gazdaság védelme érdekében mellőzik az amerikai dollár használatát. Erre a lépésre azért volt szükség, mert Washington újabb oroszellenes szankciókat helyezett kilátásba.

A szerződést az Sz-400-as Triumf típusú légvédelmi rakétarendszer Indiába történő szállításáról Vlagyimir Putyin orosz elnök kétnapos indiai útja során írták alá.

- Hirdetés -

A megállapodás értelmében Új-Delhi öt ezred Sz-400-ast vásárol, melynek ára eléri az 5.4 milliárd dollárt. Az első elemek szállítása két éven belül megtörténik.

Az orosz Sz-400-as Triumf légvédelmi rendszer úgy tervezték, hogy képes a különböző légi célpontokat (például robotrepülőgépeket, csökkentett észlelhetőségű repülőgépeket, cirkáló és ballisztikus rakétákat) észlelni és megsemmisíteni, akár 400 kilométere távolságig és 30 kilométeres magasságig.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet