Oroszország hírei

Terrortámadásnak minősítették az arhangelszki FSZB-székházban elkövetett robbantást

257

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Terrortámadásnak minősítette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) arhangelszki székházában szerdán elkövetett robbantásos támadást a kiemelt bűnügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK).

- Hirdetés -

A házi készítésű robbanószerkezetet egy 17 éves helyi lakos vitte be az épületbe, és hozta ott működésbe. A detonáció okozta sérülésekbe a merénylő belehalt, az FSZB három alkalmazottja pedig megsérült, egyiküket kórházba kellett szállítani.

A támadót a hatóságok azonosították, de kilétét hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra. A róla az FSZB-székház biztonsági kamerája által készített felvételt ugyanakkor az SZK a honlapján nyilvánosságra hozta. A Govorit Moszkva rádióadó és a Life hírportál szerint az elkövetőt Mihail Zslobickijnak hívják.

Az Interfax hírügynökség úgy értesült, hogy a támadó, aki az egyik arhangelszki technikum tanulója volt, egy anarchista internetes közösséggel előre tudatta, hogy támadásra készül, és a pokolgépet maga készítette. A Life úgy tudja, hogy Zslobickij a Telegram közösségi szolgáltató egyik chatcsatornáján, ahol a Valerjan Panov álnevet használta, tettét azzal indokolta, hogy szerinte az FSZB “bűnügyeket kreál és embereket kínoz meg”.

- Hirdetés -

Az SZK terrorcselekmény és tiltott lőszerbirtoklás címén indított eljárást. A hatóság elnöke, Nyikolaj Basztrikin elrendelte, hogy beosztottjai mielőbb derítsenek fényt a támadás indítékaira.

Az FSZB székházát kiürítették. Az arhangelszki közintézményekben és a város forgalmas helyein rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe. A történtekről tájékoztatták Vlagyimir Putyin elnököt.

Tavaly áprilisban Habarovszkban ölt meg két embert az FSZB helyi székházában egy helyi lakos. A fegyveres támadót agyonlőtték.

Sportórák és navi eszközök

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet