Oroszország hírei

Megérkezett Szíriába az orosz Sz-300-as légvédelmi rendszer

978

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Oroszország leszállította Szíriának az Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert, amelynek célja az ott tartózkodó orosz katonák biztonságának növelése – jelentette be kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozóján az orosz nemzetbiztonsági tanács tagjaival.

- Hirdetés -

Az elnök határozatával összhangban nekiláttunk egy sor olyan intézkedés megvalósításának, amelyek célja a Szíriai Arab Köztársaság légvédelmének megerősítése és elsősorban katonáink védelme. Befejeztük az Sz-300-as komplexum leszállítását – közölte.

Elmondta: a rendszer 49 egységnyi berendezést foglal magába, azaz lokátorokat, fő vezérlőrendszereket, szállító járműveket és négy kilövőállást. Az orosz védelmi miniszter szerint a légvédelmi rendszert október 20-áig helyezik üzembe.

- Hirdetés -

Sojgu a múlt hétfőn jelentette be, hogy Oroszország Sz-300-as típusú légvédelmi rakétarendszert szállít Szíriának két héten belül. Bejelentését egy héttel az után tette, hogy a szíriai légvédelem lelőtt egy Il-20-as típusú orosz felderítő gépet, fedélzetén 15 katonával.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet