Oroszország hírei

Az Ermitázs macskája brazil győzelmet jósol

ST PETERSBURG, RUSSIA – JJUNE 13, 2018: State Hermitage Museum deaf cat Achilles, the 2018 FIFA World Cup animal oracle, predicts the result of the 2018 FIFA World Cup opening match between Russia and Saudi Arabia. Danila Shostak/TASS Ðîññèÿ. Ñàíêò-Ïåòåðáóðã. Êîò-îðàêóë Àõèëë â ãîðîäñêîì ïðåññ-öåíòðå ÷åìïèîíàòà ìèðà ïî ôóòáîëó - 2018 âî âðåìÿ öåðåìîíèè ïðåäñêàçàíèÿ ïîáåäèòåëÿ ìàò÷à îòêðûòèÿ ìåæäó êîìàíäàìè Ðîññèè è Ñàóäîâñêîé Àðàâèè. Äàíèëà Øîñòàê/ÒÀÑÑ
267

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A brazil labdarúgó-válogatott győzelmét jövendölte a Costa Rica elleni világbajnoki csoportmérkőzésre Achilles, az Ermitázs kandúrja – jelentette pénteken a TASZSZ orosz hírügynökség.

- Hirdetés -

A süket macska úgy döntött, hogy a brazil zászló mellett álló tálból eszik először. Igaz, csak második megközelítésre, mert az első körben csak megszaglászta a számára két edényben kihelyezett eledelt és csak újbóli hívogatásra kezdett el falatozni abból, amely az E csoport favoritját jelképezte.

A kékszemű, fehér szőrű Achillesnek eddig az összes jóslata bevált az oroszországi vb mérkőzéseivel kapcsolatban.

Eltalálta, hogy Oroszország mind Szaúd-Arábiát, mind Egyiptomot le fogja győzni, mint ahogy azt is, hogy Irán jobb lesz Marokkónál.

- Hirdetés -

A macska orákulumi karrierje a tavalyi Konföderációs Kupán kezdődött; négy szentpétervári meccs közül háromnak az eredményét megjósolta, köztük a nyitó mérkőzését és döntőét.

A világhírű múzeum munkatársai több jelölt közül választották ki “elemzőkészsége és szokatlan viselkedése miatt”. Achilles emellett, részben a hallóképesség veleszületett hiánya miatt, nem stresszel a nyilvános eseményeken.

Brazília magyar idő szerint 14 órakor lép pályára Costa Rica ellen Oroszország “északi fővárosában”. Achilles jóstehetségét a tervek szerint a június 26-i, valamint a július 3-i és 10-i szentpétervári mérkőzéssel kapcsolatban is igénybe fogják venni. MTI

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet