Oroszország hírei

Putyin: Oroszországnak a világ öt legnagyobb gazdaságának egyikévé kell válnia

139

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A beiktatását követően Putyin, csakúgy mint a 2012-ben, aláírt egy az orosz társadalmi és gazdasági nemzeti fejlesztési célokat hat évre meghatározó rendeletet.

- Hirdetés -

Az elnök szerint Oroszországnak 2024-re a világ öt legnagyobb gazdaságának egyikévé kell válnia, a fejlődés ütemének meg kell haladnia a világátlagot, az infláció pedig nem haladhatja meg a 4 százalékot.

Az orosz kormánynak idén október 1-jéig 12 nemzeti projektet kell beindítania vagy felülvizsgálnia, a népesedéspolitikától az egészségügyön, az oktatáson és a nemzetközi együttműködésen át egészen az exporttámogatásokig. A kormánynak az 2024-re GDP-arányosan a 2017-es szint háromszorosára kell növelnie a digitális gazdaság támogatását.

Putyin elrendelte egy minden szervezet és háztartás által hozzáférhető, nagysebességű adatátvitelre, valamint nagy mennyiségű adat feldolgozására és tárolására alkalmas, stabil és biztonságos információs és kommunikációs infrastruktúra kiépítését.

- Hirdetés -

Az elnök szerint 2024-re az állami és helyi igazgatás szerveinek túlnyomórész orosz szoftvereket és információbiztonsági eszközöket kell majd használniuk, a közigazgatásban és közszolgáltatásokban pedig át kell térni a digitális technológiákra és platformokra.

Az elnök szerint a kormánynak ösztönöznie kell, hogy 2024-re az orosz közép- és kisvállalatok 25 millió embert alkalmazzanak és hogy ezek a vállalkozások az export legkevesebb 10 százalékát adják. Rámutatott, hogy ehhez meg kell könnyíteni a hitelezést és üzletbaráttá kell tenni a hatósági környezetet.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet