Oroszország hírei

A Fehér Ház még csak fontolgatja az Oroszország elleni újabb szankciókat

130

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Fehér Ház egyelőre még fontolgatja az Oroszország elleni újabb szankciókat – közölte hétfőn Sarah Huckabee Sanders szóvivő.

- Hirdetés -

Nyilatkozatában a szóvivő leszögezte: “újabb szankciókat fontolgatunk Oroszország ellen, a döntést a közeljövőben hozzuk meg”.

Az elnöki hivatal közleményében nem esik szó arról, hogy Washington miért tervez újabb szankciókat Moszkva ellen, de Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete vasárnap a CBS televíziónak adott interjújában arról beszélt, hogy az amerikai kormányzat azért hozna újabb szankciókat, mert Oroszország változatlanul támogatja Bassár el-Aszad szír elnököt és rendszerét, beleértve a “vegyifegyver-programot” is.

Haley vasárnap már a szankciók bejelentésének idejét is közölte: azt mondta, hogy Steve Mnuchin pénzügyminiszter hétfőn hozza nyilvánosságra, hogy kit sújtanak az újabb büntető intézkedések. A nagykövet vasárnapi közlése szerint az amerikai kormányzat mindazon orosz vállalatokat büntetni tervezi, amelyeknek bármiféle közük volt a szír vegyifegyver-programhoz, akár csupán berendezések eladása, szállítása révén is.

- Hirdetés -

Az Egyesült Államok legutóbb április 6-án hozott oroszellenes szankciókat. Akkor orosz magánszemélyeket, vállalatokat és kormányzati tisztségviselőket sújtott büntető intézkedésekkel, a szíriai szerepvállalásra, a Krím félszigetre és a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt “beavatkozásra” hivatkozva.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet