Oroszország hírei

A német és a francia elnök is gratulált Putyinnak

195

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Frank-Walter Steinmeier német és Emmanuel Macron francia elnök is gratulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az újraválasztásához.

- Hirdetés -

A német elnök üzenetében gratulált Putyinnak és az orosz állampolgároknak is az újraválasztáshoz. Steinmeier  reményét fejezte ki, hogy Berlin és Moszkva képes lesz ellensúlyozni az elidegenedést, amelyhez folytatni kell a bizalmon alapuló párbeszédet.

Emmanuel Macron francia államfő telefon beszélt hétfőn az előző nap újraválasztott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akinek sok “sikert kívánt a hazája politikai, demokratikus, gazdasági és társadalmi modernizálásához” – közölte a francia elnöki hivatal.

Az Elysée-palota közleménye szerint a francia elnök megerősítette “ragaszkodását az Oroszország, Franciaország és Európa közötti konstruktív párbeszédhez”, valamint megerősítette: “meggyőződése, hogy az Európa és az Oroszország közötti, egyértelmű alapon történő együttműködés – amely elengedhetetlen az európai kontinens biztonságához -, mindkét ország érdeke”.

- Hirdetés -

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök is gratulálta az orosz elnöknek az újraválasztásához.

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfőre több mint 56 millió ember voksolt, ami a résztvevők 76,66 százaléka 99.84 százalékos feldolgozottságnál.

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet