Oroszország hírei

Putyin: hat év alatt felére csökken a szegénység Oroszországban (+videó)

102

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A szegénység hat év alatt felére csökken, a hazai össztermék (GDP) másfélszeresére nő, a szabadságot pedig minden tekintetben kiterjesztik Oroszországban – ígérte Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlament két háza előtt csütörtökön elmondott évértékelő beszédében.

- Hirdetés -

Az orosz elnök, aki beszédét vízválasztó jellegűnek nevezte, az elmaradást nyilvánította Oroszország fő ellenségének.

Vlagyimir Putyin – Kép: Kreml

Hangsúlyozta, hogy az ország stabil makrogazdasági helyzete lehetővé teszi számára az áttörést a gazdasági növekedés és az életszínvonal emelkedése felé az önálló fejlődés útján. Szavai szerint az elmaradottság a szuverenitás elvesztéséhez vezethet.

- Hirdetés -

A Kreml Szent György termében megtartott beszédében az orosz államfő elmondta, hogy a következő évek meghatározóak lesznek Oroszország fejlődésének szempontjából, függetlenül attól, hogy március 18-án megválasztják-e őt újra elnöknek.

Putyin hangsúlyozta, hogy a következő évek meghatározó szerepet fognak játszani az ország fejlődésében, amely attól függ, hogy hogyan tudnak reagálni a technológiai forradalom kihívásaira.

Fontos, hogy az emberek egészséges és aktív életet éljenek – mondta az elnök.

Az államfő beszédében elmondta, hogy míg 2000-ben az oroszok születéskor várható élettartama 65 év volt, addig ez 2017-ben elérte a történelmi rekordot 73 évet.

A következő hat év legfontosabb feladatai

Vlagyimir Putyin az orosz parlament mindkét háza előtt megtartott évértékelőjében elmondta, hogy Oroszország legfontosabb feladata a következő hat évben a szegénység felére csökkentése.

Biztosítanunk kell az állampolgárok reáljövedelmének hosszútávú növekedését és hat év alatt a felére kell csökkentenünk a szegénységet – mondta Putyin.

Az elnök szerin biztosítani kell a stabil népességnövekedést a következő 10 évben.

Putyin: Az orosz gazdaágnak gyorsabban kell növekednie mint a világgazdaság

2017-ben a munkaképes korú lakosság csaknem 1 millió fővel csökkent, ez a csökkenő tendencia a következő években folytatódni fog, amely jelentősen korlátozhatja a gazdasági növekedést, ezért biztosítani kell az orosz népesség természetes növekedését a következő évtizedben.

A demográfiai helyzet kezelésére több mint 3.4 trillió rubelt kell fordítani a következő hat évben – mondta az elnök.

Ez az összeg 40%-al magasabb, mint az elmúlt hat évben volt.

A következő évtized végére a várható átlagos élettartam Oroszországban több mint 80 év lesz – mondta.

Új utakon

Az útfejlesztésekre szánt költségvetést a következő hat évben meg kell duplázni, amely így 11 trillió rubelre emelkedik – mondta az elnök.

Néhány hónap múlva megindulhat az autóforgalom az új Krími hídon, majd jövőre a vasúti forgalom is – mondta Putyin. Ez lendületet ad a Krímnek és az egész fekete-tengeri régió fejlődésének – tette hozzá.

Egyedülálló fegyverrendszerek kifejlesztése

Az ellenség által felderíthetetlen és elfoghatatlan, manőverező orosz nukleáris fegyverek kifejlesztéséről számolt be csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az egyedülálló fegyverrendszerek kifejlesztését azzal indokolta, hogy az Egyesült Államok többszöri figyelmeztetés ellenére kilépett a Moszkva által a hadászati paritás alapjának tekintett, 1972-ben megkötött rakétavédelmi (ABM) szerződésből.

“Velünk senki sem akart tárgyalni, ránk senki sem hallgatott” – mondta az orosz elnök.

Nemzeti program a rák elleni harcra

Országos programot hirdetett Vlagyimir Putyin a rák elleni küzdelemre. Speciális rákellenes nemzeti programot javasolt az orosz elnök, amelyben szerepel az onkológiai központok fejlesztése is.

Oroszországnak a világ egyik adatfeldolgozó és -tároló központjává kell válnia

Oroszországnak a világ egyik adatfeldolgozó és -tároló központjává kell válnia – hangoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában csütörtökön a parlament két háza előtt elmondott évértékelő beszédében.

Kijelentette, hogy a nagysebességű internetet a gazdaság digitalizálásának keretében 2024-re országszerte mindenütt hozzáférhetővé kell tenni.

Putyin szerint az online oktatás és gyógyítás hozzáférhetősége mellett lehetővé kell tenni, hogy az emberek a digitális térben tudományos és önkéntes csoportokat, projektcsoportokat, cégeket hozzanak létre,.

“Egy olyan hatalmas területű országnak, mint amilyen Oroszország, a tehetség, a szakértelem és az elképzelések effajta egyesítése az áttörés kolosszális erőforrása lehet” – mondta.

Sífelszerelések

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet