Oroszország hírei

Putyin: Oroszország kész rakétahajtóműveket szállítani Argentínának

102

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének és orosz rakétahajtóművek eladásának lehetőségéről beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden Moszkvában fogadta argentin hivatali partnerét, Mauricio Macrit.

- Hirdetés -

Putyin a nukleáris és a vízierőművek építését is a kooperáció fejlesztésének lehetséges területeként nevezte meg. A felek megerősítették elkötelezettségüket a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályainak betartása, valamint az idén Argentína által elnökölt G20-csoporton belüli kereskedelmi és pénzügyi struktúra fejlesztése mellett.

A két elnök hangsúlyozta annak fontosságát, hogy mielőbb kereskedelmi és gazdasági együttműködési megállapodás jöjjön létre az Eurázsiai Gazdasági Unió, valamint az az Argentínát, Brazíliát, Paraguayt és Uruguayt tömörítő Mercosur gazdasági csoportosulás között.

Putyin kifejezte Oroszország arra irányuló szándékát, hogy átfogó módon fejlessze kapcsolatait Latin-Amerika és a karibi térség országaival, Macri pedig felajánlotta neki Argentína segítségét ebben.

- Hirdetés -

Putyin meghívta Macrit az idei oroszországi labdarúgó világbajnokságra.

Az argentin elnök köszönetet mondott Putyinnak

Mauricio Macri argentin államfő köszönetet mondott Vlagyimir Putyinnak, amiért Oroszország segítséget nyújtott a San Juan tengeralattjáró keresésében.

Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem önnek – mondta Marci. A telefonhívása után megkaptuk Oroszország segítségét a keresési és mentési műveletekhez. Ez egy újabb bizonyíték, arra, hogy Oroszország kimutatja szeretetét Argentínának – mondta az elnök.

Az orosz elnök azt válaszolta, hogy megértik a tengerészgyalogosok családjainak fájdalmát és természetes volt, hogy segítenek a keresésben.

Pulóverek

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet