Oroszország hírei

A Sberbank Europe eladta az ukrán VS Bankot

170

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

A Sberbank csoport európai leányvállalata, a Sberbank Europe az ukrán TAS csoportnak adta el a tulajdonában lévő 99,923%-os részvényhányadot. A tranzakciót az ukrán Monopolellenes Bizottság mellett az Európai Központi Bank és az Ukrán Nemzeti Bank is jóváhagyta.

- Hirdetés -

Az ukrán VS Bank Nyrt. nyereséges, tőkeellátottsága jó. Fizetőképessége, likviditása szintén kiemelkedő, így több mint elegendő forrással rendelkezik magán és üzleti ügyfeleinek kiszolgálásához. 422 alkalmazottja és 35 bankfiókja van, mérlegfőösszege (2017. szeptember 30-i adat) 121 millió euró.
A vevő TAS Csoportról

Az 1998-ban alapított TAS Csoport egyik legnagyobb ukrán pénzügyi-ipari csoport, amely egyaránt képviselteti magát a pénzügyi, ipari, mezőgazdasági, ingatlan, gyógyszeripari és kockázati befektetési szektorokban. Ami a pénzügyi szolgáltatásokat illeti, a csoporthoz tartozik a Tascombank Rt., az Universalbank Nyrt, a Pénzügyi Megoldások Központja (Creditmarket), az ukrán biztosítási piacvezető TAS biztosítótársaság és vállalat, az Európai Adósságkezelési Ügynökség nevű pénzügyi szolgáltató, a TAS Link megbízáskezelő, illetve az ULF Finance lízingcég.

A TAS csoport alapítója és többségi tulajdonosa Sergiy Tigipko.

- Hirdetés -

Értesülj a legfrissebb hírekről azonnal!

Ez is érdekelhet